Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
Bloggarkiv
Blogg kategorier
Søk i blogg

Såre brystknopper

Av

Medela purelan er ultra-ren lanolin av medisinsk kvalitet.

I butikken prøver vi alltid å være så ærlige som mulig i forhold til veiledning på hva kundene trenger. Men en ting er vi alle enige om at bør være med i fødebaggen. Medela purelan er ultra-ren lanolin av medisinsk kvalitet. Ikke bare kan den brukes på såre brystknopper, men den kan brukes på leppene og som kuldekrem. Det er viktig å være klar over at kremen ikke forebygger såre brystknopper. Den brukes som behandling.

De fleste nybakte mødre opplever såre brystknopper, ihvertfall de første dagene. Som oftest går det over etter noen dager når brystknoppen er herdet, men dette stemmer dessverre ikke for alle. Noen mødre opplever gjentagende såre brystknopper. Dette kan hemme ammingen da det oppleves som ubehagelig og smertefullt. Det som er viktig er tiltakene mot såre brystknopper, nemlig riktig amme teknikk.

Legg barnet inntil deg, mage mot mage. Barnet skal ikke behøve å snu på hodet. Det skal ligge rett fremfor. La barnets lepper streife brystknoppen. Dette setter igang utdrivningsrefleksen også. Brystknoppen skal langt inn i munnen slik at ikke barnet suger bare på brystknoppen med trutmunn. Da blir man lett sår.

Hvis det forekommer lekkasje så bruk ammeinnlegg. Sørg for å skifte hvis det blir vått. Vær obs på at ullinnlegg kan kjennes tørre selv om de ikke er det. Bruk derfor ikke ullinnlegg hvis det er mistanke om infeksjon. Det kan være lurt å sette i gang utdrivningsreflekse før barnet legges til brystet. Da blir de første takene mindre vonde. Hvis det er melkespreng kan det være vanskelig for barnet å få riktig sugetak. Vurder om det bør håndmelkes litt før barnet legges til. Hvis en brystknopp er sår så legg til det andre brystet først. Da er på en måte det andre brystet mere klart når barnet legges til der. Er det vanskelig med riktig sugetak kan det være effektivt å prøve tvillingstilling. Det betyr at barnet legges med bena bakover under morens arm. Da belastes brystknoppen annerledes og det såre området avlastes.

Kontakt lege, helsestasjon eller ammehjelp hvis du får sterke smerter i brystet og dårlig allmenntilstand. Det er viktig å søke hjelp og ikke slite med ammeproblemer alene.

https://www.babble.no/298-medela

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.